Vaak krijg ik de vraag, wat het verschil is tussen een kappers-shampoo en een shampoo van de drogist.
Ik ga het jullie uitleggen, en ook waarom er dan zo’n prijsverschil tussen zit.

Zelf heb ik niets tegen de shampoos van de drogist. Op zich zijn het prima shampoos om een paar keer te gebruiken. Echter voor een langere periode kan je er zeker last van krijgen, zowel jijzelf als de kapper(ster).
Je kunt hierbij denken aan: jeuk op de hoofdhuid, snel vet haar of kleur die niet wil pakken.
Ik hoor ze dan ook vaak zeggen: ik moet mijn haren iedere dag wassen anders krijg ik toch zo’n jeuk of anders heb ik geheid de volgende dag vet haar.
Komt je dit bekend voor?
Het heeft namelijk een oorzaak. Het kan immers best zijn dat je haren sowieso snel vet wordt. Dit kan door verschillende factoren, bijvoorbeeld: hormonen, puberteit, overgang.

Een drogistshampoo is qua prijs leuker voor jou als klant. Je betaalt namelijk maar een paar euro en dat is mooi meegenomen. Helaas zonder dat jullie weten wat het daadwerkelijk doet met je haren.
Na een paar keer wassen met een drogist-shampoo merk je zelf eigenlijk nog niets. Dit verandert echter na een langere periode.

– Er zijn goedkopere ingrediënten in verwerkt, zodat voor jou als klant de prijs aantrekkelijk blijft.
– In de shampoo zitten parabenen verwerkt, die voor een allergische reactie kunnen zorgen, zoals jeuk en/of
geïrriteerde hoofdhuid.
– De shampoo bevat siliconen. Deze leggen keer op keer als je je haren wast een laagje om je haren heen, welke ook op je hoofdhuid terecht komt. Deze sluit namelijk je haren af en dus ook je hoofdhuid.

Siliconen zijn eigenlijk de grootste boosdoener.
Doordat je regelmatig wast denk je dat je haren lekker schoon en fris zijn. Niets is minder waar.
Bij iedere keer wassen komt er een laagje siliconen om de haren heen, waardoor deze steeds meer afgesloten worden en geen zuurstof meer krijgen. Het haar wordt futloos/verzwaard, gaat vallen en blijft niet lekker zitten.
Tijdens het kleuren kan het zijn dat de kapper moeite heeft om de goeie kleur te krijgen, of er gewoon niet doorheen komt omdat er allemaal lagen siliconen om heen zitten. Deze kunnen ook op de hoofdhuid gaan zitten, waardoor de hoofdhuid helemaal afgesloten wordt en dus geen zuurstof krijgt. Hierdoor krijg je sneller last van geïrriteerde hoofdhuid, jeuk en vet haar. De talgkliertjes moeten dus een keer zo snel werken om door de siliconen laag heen te komen.
Conclusie: de haren zijn eigenlijk nooit echt schoon. Het stapelt steeds meer op.
Ga maar is na hoeveel shampoo we gebruiken om het te laten schuimen.

Wat doet nu een kappersproduct?
De samenstelling van de ingrediënten zijn beter voor uw haren.
Ik werk zelf uitsluitend met het kappersmerk ‘Kis’. Hier zitten geen parabenen en siliconen in verwerkt en alleen maar ingrediënten die goed en verzorgend zijn voor je haren. Alleen hierdoor voelt je haar al een stuk beter aan.

Het maakt de haren namelijk echt schoon. Het wast namelijk alle styling uit je haren, zoals wax, lak, modeleer-pasta of bijvoorbeeld schuimversteviger.
Ik leg ook vaak uit aan mijn klanten: je gebruikt de grootte van een euromunt aan shampoo. Bij de eerste keer wassen schuimt het altijd wat minder. Dit komt doordat er styling-producten in het haar zitten die er dus als eerste uit gewassen worden. Vervolgens was je het dan nog een keer met de “Kis”-shampoo. Nu kun je al minder shampoo gebruiken, ongeveer de grootte van een 20 eurocent munt. Je zult zien dat het al meer schuimt, doordat alle styling-producten eruit zijn. Het wast de haren dus echt schoon en het haar zal dan ook stugger aanvoelen, omdat de haarschubben open gaan staan.
Een kapper adviseert dan ook om een conditioner te gaan gebruiken, zodat het haar beter door te kammen is.
Deze conditioner is een verzorging van de haren en zorgt er voor dat de haarschubben weer sluiten, zodat het vuil van buitenaf wordt tegengehouden.

Na langdurig gebruik van een drogistshampoo heeft een kappersshampoo wel even de tijd nodig om alle siliconen er uit te kunnen halen. Je zult met een paar weken duidelijk het verschil gaan merken dat het haar beter gaat vallen. Meer volume, meer glans, geen irritaties meer. En i.p.v. iedere dag het haar te wassen zou je dit dan om de 2 dagen kunnen doen.

Doordat er siliconen en parabenen in een product zitten, zijn de kosten dus ook wat lager, dan in een product waar alleen verzorgende ingrediënten in zijn verwerkt. Vandaar dat het verschil in de prijs zit.

In verhouding, bij aankoop van een kappersproduct ben je wat duurder uit, maar je doet er dus wel langer mee. Je hoeft dus niet iedere maand een nieuwe fles te kopen maar pas bij (afhankelijk van de lengte van het haar) ongeveer 2 a 3 maand, vergeleken bij een shampoo van een drogist.

Tot zover mijn eerste blog: Waarom kappers product.

Ik hoop dat ik het jullie zo goed uitgelegd heb en voor jullie allemaal duidelijk is.

Rianne Mulderij

Margrietstraat 2
7681 WK Vroomshoop

tel: 06-47483265
e-mail: haardromen@outlook.com

kvk: 52452301

Stuur een bericht

zzp kappers keurmerk
Kis kappers
Kis kappers
zilver award leukste kapper
Leukste ZZP kapper 2017

Pin It on Pinterest

Share This